2 oktober 2012

Zakaria hemma!

Sent igår kväll släpptes Zakaria mot borgen och är nu hemma. På söndag hålls ytterligare en domstolsförhandling, förhoppningsvis den sista.


Pressmeddelande

Frihetsteatern, Jenins flyktingläger, Västbanken
2 oktober, 2012

Zakaria Zubeidi släppt mot borgen

Zakaria Zubeidi, en av grundarna till Frihetsteatern i Jenins flyktingläger på Västbanken och före detta befälhavare för Al Aqsa-martyrernas brigader, släpptes sent igår kväll den 1 oktober mot borgen i väntan på ytterligare en domstolsförhandling den 7 oktober. Zubeidi släpptes efter att ha tillbringat nästan fem månader i den palestinska myndighetens fängelse i Jeriko.

Zubeidis frihetsberövande den 13 maj kom mitt i en våg av räder och gripanden i flyktinglägret, där spänningen har stigit under de senaste månaderna vilket bland annat manifesterats i flera våldsamma incidenter, vissa med dödlig utgång.

Inte förrän nyligen framlades formella anklagelser mot Zubeidi, där han anklagas för inblandning i en attack mot den tidigare guvernören i Jenin, Kadura Musa, den 2 maj. Zubeidi förnekar dessa anklagelser och har genomfört två hungerstrejker under sin fängelsevistelse, i protest mot omänsklig behandling och kränkningar av hans rättigheter. Mer än 3000 människor runtom i världen har krävt Zubeidis frigivning.

En presskonferens med Zakaria Zubeidi kommer att hållas på Frihetsteatern imorgon, den 3 oktober kl. 12.

För mer information:
http://hrw.org/news/2012/07/27/israelpalestinian-authority-theater-group-hit-both-sides
http://www.thefreedomtheatre.org/news.php?id=292
http://www.thefreedomtheatre.org/news.php?id=279

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar